Seminte de susan alb in gama de produse Kotys, ambalate in Romania pentru asociatia Quasar. Bogate in proteine, vitamine si minerale, se pot consuma ca atare sau hidratate, amestecate in musli, iaurt sau kefir, dar se pot folosi si in diverse retete de dulciuri, prajituri sau cozonaci.
Susanul este una dintre cele mai vechi culturi de oleaginoase cunoscute, fiind cultivata de peste 3000 de ani. Femeile din Babilonul antic consumau halva (amestec de miere si seminte de susan) pentru a-si prelungi tineretea si frumusetea, iar soldatii romani mancau aceste seminte pentru a dobandi putere si energie. Ele sunt un ingredient important in bucatariile traditionale ale multor popoare, fiind folosite in general in produsele de panificatie sau de patiserie, dar si in diferite salate sau preparate culinare, intregi, sub forma de faina sau ca tahini (pasta din seminte de susan. Sub forma integrala, au un continut foarte ridicat de proteine, vitamine (vitamine din complexul B, vitamina E) si minerale (de calciu, fier, magneziu si zinc), antioxidanti (sesamin, sesamolin, sesamol, lignani), acizi grasi esentiali Omega 6, dar pentru a fi asimilate este necesar sa fie rasnite sau prajite.
Energie: 2710kJ / 656kcal;
Proteine: 23g;
Grasimi: 60g, din care acizi grasi saturati: 6.7g;
Carbohidrati: 2.1g, din care zaharuri: 1.6g;
Fibre: 7.9g;
Sare: 0.03g.
Continutul de sare se datoreaza exclusiv prezentei sale in mod natural in produs.
Tara de origine: India.