CAJU CRUD 300 G

Solaris
37,50 RON
In stoc
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 5941828012309 Ai nevoie de ajutor? 0729 949 669
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Caju confera o sumedenie de beneficii organismul tau atunci cand este integrat in alimentatie. Te invitam sa descoperim impreuna o parte dintre acestea:

  • ajuta la prevenirea afectiunilor cardiovasculare – aportul de nuci in alimentatie a fost asociat cu un risc mai scazut de aparitie a bolilor de inima, atacului de cord si al accidentului vascular cerebral. Grasimile nesaturate si fitosterolii din compozitia nucilor caju pot reduce nivelul colesterolului rau (LDL) si al trigliceridelor, imbunatatesc nivelul colesterolului bun (HDL), amelioreaza inflamatiile din organism si contribuie la mentinerea sanatatii inimii si a sistemului circulator. Totodata, potasiul si magneziul prezente in caju sustin reglarea tensiunii arteriale.

  • fortifiaza sistemul muscular si osos – prin intermediul continutului de magneziu, fosfor si calciu, minerale esentiale pentru dezvoltarea oaselor, dar si pentru tonusul muscular si pentru un organism sanatos. Caju mai contine 18% proteine, care sunt esentiale pentru dezvoltarea musculara, dar si o serie de micronutrienti ce consolideaza sau regenereaza sanatatea articulara si osoasa. Caju este foarte bogat in cupru, mineral esential pentru mentinerea densitatii minerale osoase si pentru prevenirea aparitiei osteoporozei, ce poate reduce riscul problemelor articulare, favorizand o buna sinteza a colagenului in organism. Actiunea consolidanta asupra structurii osoase a cuprului este potentata de cea a manganului si a vitaminei K, ambele regasindu-se in continutul nucii caju.
  • imbunatateste functionarea creierului si activitatea sistemului nervos – aportul de acizi grasi nesaturati, de magneziu, zinc, fier, cupru si alte minerale si de vitamine din complexul, aport ce provine in urma consumului de caju, sustine functiile cognitive, procesele cerebrale si buna functionare a unor neurotransmitatori ce au rolul de a echilibra dispozitia emotionala. imbunatatind sanatatea si functionarea creierului, nucile caju ajuta la prevenirea declinului cognitiv si a dementei si nu numai.
  • mentine sau imbunatateste sanatatea oculara – caju este o sursa buna de luteina si zeaxantina, doi carotenoizi cu efect antioxidant care sunt absorbiti direct de retina, formand la nivelul ei un strat protector impotriva razelor UV nocive, dar si a radicalilor liberi care, in timp, pot afecta sanatatea ochilor si vederea. Totodata, ajuta la prevenirea degenerescentei maculare datorata inaintarii in varsta, a cataractei.
  • ajuta la prevenirea anemiei – datorita continutului bogat in minerale lor precum fier si cupru, ce contribuie la formarea hemoglobinei, transportul oxigenului in organism si buna functionare a sistemului imunitar, avand puternica actiune anti-anemica. Asocierea celor doua minerale poate totodata mari rezistenta la oboseala cronica, slabiciune si lipsa de energie, stari ce sunt intalnite si in cazul anemiei feriprive.
  • combate actiunea radicalilor liberi – caju contine antioxidanti care inhiba procesele oxidative si inflamatia din organism, prevenind imbatranirea prematura a tesuturilor, dar si aparitia bolilor cronice cum sunt cancerul, bolile neurodegenerative (Alzheimer, Parkinson), diabetul, afectiunile cardiovasculare, artrita samd.
  • confera sanatate pielii si parului – reprezentand o sursa importanta de acizi grasi esentiali care hidrateaza pielea si previn descuamarea, dar si de proteine, antioxidanti si minerale (mai ales cupru, zinc si seleniu), caju previne ridarea si imbatranirea tenului, stimuland productia de colagen si acid hialuronic la nivelul pielii. La baza acestei actiuni se afla in special cuprul, prezent in cantitate mare in caju, mineral care sustine elasticitatea si tineretea pielii. Cuprul stimuleaza totodata producerea melaninei in organism, pigmentul natural responsabil pentru culoarea pielii, ochilor, dar si a parului. Astfel, este pastrata si intensificata culoarea naturala a parului, iar acizii grasi esentiali, fierul, zincul si magneziul din caju sustin revitalizarea parului, conferindu-i o textura matasoasa si un aspect sanatos.
  • contribuie la scaderea glicemiei – nucile caju au un indice si o incarcatura glicemica mica. O portie (circa 30g) de caju contine doar 8 grame de carbohidrati, dintre care mai putin de 2 grame sunt constituite din zaharuri. Totodata, caju este o sursa excelenta de acizi grasi esentiali, care incetinesc viteza cu care glucoza este eliberata in fluxul sanguin. Astfel, inlocuirea unor alimente sau snacks-uri bogate in carbohidrati si zaharuri cu nuci caju poate contribui la reducerea nivelului de zahar din sange. in acelasi timp, unele studii au aratat ca o dieta bogata in diverse tipuri de nuci poate determina o circulatie mai redusa a biomarkerilor inflamatiei, care pot conduce la rezistenta la insulina si la aparitia diabetului.
  • confera un somn odihnitor – caju contine o cantitate insemnata de magneziu, ce poate fi considerat un sedativ natural si de triptofan, un aminoacid esential care se transforma in serotonina, iar aceasta in melatonina, un hormon natural ce faciliteaza relaxarea si somnul regenerator.
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri 8 - 16

0729 949 669 office@trifolia.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!