Prezentare generala
Susţine sănătatea aparatului respirator.
Susţine funcția excretoare a rinichilor.
Se spune că medicul Boerhaave (sec. XVII-XVIII), nu trecea pe lângă soc fără să îşi scoată pălăria, în aşa măsură îi aprecia calităţile. În 1644, socului i-a fost dedicat un tratat de 230 de pagini, iar Plinius (sec. I) consemnează folosirea sa medicinală în Roma antică.
„O infuzie din flori de soc a fost privită ca foarte utilă la debutul catarului pulmonar, guturaiului, durerilor de gât, pentru a absorbi manifestările inflamatorii şi edematoase.” B. Barton, Th. Castle, The British flora medica, 1837.
Tip produs: Supliment alimentar
Greutate netă: 20 g
Condiții de păstrare: la loc uscat si la temperatura mediului ambient
Beneficii
-susţine sănătatea aparatului respirator, ajută la calmarea răcelilor comune;
-susţine funcția excretoare a rinichilor;
-ajută la controlul greutății;
-contribuie la purificarea organismului prin efectul sudorific;
-prezintă activitate antioxidantă și protejează împotriva stresului oxidative.
Ingrediente
-Florile arbustului Sambucus nigra L., fam. Caprifoliaceae, conţin glicozide, flavone, polifenoli, tanin, saponozide, mucilagii, vitamina C.
Mod administrare
Se beau 2 – 3 căni cu ceai pe zi.
A nu se administra continuu o perioadă mai lungă de 3 luni. Dacă aveţi nevoie în continuare de acest ceai, puteţi relua administrarea după o pauză de o lună.
Preparare: Peste un plic se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit.
Atenţionări:
Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.