Fulgii de porumb fără zahăr sunt 100% naturali, bogați în fibre, vitamine (B1, B5, B6) și minerale (magneziu, mangan, fosfor, cupru, fier, zinc).
Descriere:
Fulgi de porumb fără zahăr din gama de produse Kotys, produși în Germania și ambalați pentru membrii asociației Quasar din România. Produs 100% natural!
Porumbul, aliment de bază al incașilor, maiașilor și aztecilor, conține minerale (magneziu, mangan, fosfor, cupru, fier, zinc), vitamine (B1, B5, B6) și fibre. Este antiinflamator și calmant gastric pentru tubul digestiv, coleretic, galactogog, antihemoragic, înmoaie pielea, combate constipația, este energizant, nutritiv, tonic și vitaminizant.
Recomandări:
Se servesc înmuiați în apă, lapte vegetal sau sucuri naturale de fructe, ca atare sau îndulciți. Sunt ideali în amestecul de cereale servit la micul dejun, se pot adăuga în musli (fulgi de cereale cu fructe uscate) sau chiar se pot prepara diverse dulciuri sau prăjituri ce au acești fulgi ca ingredient.
Deși sunt folosiți cu precădere la micul dejun, fulgii de porumb pot fi, de asemenea, utilizați ca un substitut pentru pesmet sau pot fi presărați peste paste.
Ce beneficii au fulgii de porumb?
Atenționări:
Fulgii de porumb au un indice glicemic ridicat de 92 și o încărcătură glicemică de 23. Carbohidrații prezenți în fulgii de porumb pot duce la o creștere a nivelului zahărului din sânge. Așadar, persoanele cu diabet ar trebui să evite consumul acestor cereale.
Dacă suferiți de sindromul intestinului iritabil, afecțiunea se poate agrava odată cu consumul de fulgi de porumb.
Valori nutriționale / 100g:
Energie: 1602 kJ / 377 kcal
Proteine: 8.2 g
Grăsimi: 1.3 gdin care acizi grași saturați: 0.2 g
Carbohidrați: 40 gdin care zaharuri: 3 g
Fibre: 4.1 g
Sare: 2 g
Conținutul de sare se datorează exclusiv prezenței în mod natural a sării în produs.