Descriere:
"Cuisoarele 50 gr Kotys" reprezinta un condiment pretios si aromat, obtinut din mugurii uscati ai arborelui de cuisoare (Syzygium aromaticum). Acesti mici muguri sunt recunoscuti pentru aroma lor intensa si gustul picant si pot fi folositi pentru a imbogati o varietate de preparate culinare. Acest condiment adauga o nota distinctiva si exotica in bucataria dvs.
proprietati antiseptice si antibacteriene – cuisoarele pot inhiba dezvoltarea bacteriilor si a altor microorganisme, previn infectiile. Datorita acestei proprietati, sustin sanatatea cavitatii orale, având actiune dezinfectanta si elimina halena (respiratia urât mirositoare).
cel mai puternic antioxidant – cuisoarele întregi, dar mai ales uleiul de cuisoare, se afla pe prima pozitie a scalei ORAC, având o capacitate extraordinar de mare de absorbtie a radicalilor liberi ai oxigenului. Întareste sistemul imunitar si este un bun profilactic, prevenind îmbolnavirea.
analgezic si anestezic natural – în special în cazul durerilor de dinti, mestecarea unui cuisor si plasarea acestuia în zona dureroasa sau folosirea uleiului de cuisoare în combinatie cu un ulei purtator elimina ca prin farmec durerile de dinti. Aceasta se datoreaza în special compusului numit „eugenol” din uleiul volatil de cuisoare.
digestiv si carminativ – consumul de cuisoare stimuleaza secretia de enzime digestive, ce au rolul de a îmbunatati digestia, de a combate indigestiile, dar si flatulenta.
antiviral – trateaza si previn infectiile virale respiratorii, precum racelile si gripa. Aromaterapia, inhalatiile cu ulei esential de cuisoare si maceratele din cuisoare elimina simptome precum congestia nazala.
antiinflamator – eugenolul din compozitia cuisoarelor contribuie la reducerea inflamatiilor si, implicit, la prevenirea artritei si a altor afectiuni datorate inflamatiilor.proprietati antiseptice si antibacteriene – cuisoarele pot inhiba dezvoltarea bacteriilor si a altor microorganisme, previn infectiile.
Cuisoarele reprezinta un condiment versatil si aromatic care poate imbunatati gustul si aroma preparatelor culinare. Cu beneficiile lor pentru sanatate si aroma lor bogata, cuisoarele sunt un ingredient de nelipsit in bucataria dvs., aducand o nota exotica si plina de savoare in fiecare mancare.
Compozitie: Contin acizi grasi, Omega 3, vitamina C, ulei volatil eugenol, minerale: mangan, fier, calciu, magneziu.
Mod de administrare:
Sub forma de macerat: seara se adauga 3-7 cuisoare macinate intr-o cana cu apa, se acopera si se lasa pana dimineata. Se pot adăuga la prepararea vinului fiert, a unor ceaiuri sau la numeroase sosuri din bucătăria indiană. Se mai folosesc la preparate de patiserie, sosuri, anumite ciorbe, condimentarea cârnaţilor de casă, la unele sortimente de prajituri.
Atenționări: