Prezentare generală:
Anasonul Stelat se folosește la vinul fiert, la deserturi (turtă dulce) și lichioruri.
Se regăsește în multe rețete specifice bucătăriei chinezești.
Beneficii produs:
Are efect stimulant asupra centrilor respirației și circulației
Aromatizant, expectorant, stimulează apetitul
Ce conține?
-Pe lângă uleiul volatil, fructele de anason conțin lipide, zaharuri și minerale.
Cum se consumă?
-Anasonul stelat are o utilizare limitată în Occident.
-Se folosește la vinul fiert, la deserturi (turtă dulce) și lichioruri.
-Se regăsește în multe rețete specifice bucătăriei chinezești.
-Se utilizează frecvent în preparatele asiatice ce conțin carne de pui, rață sau porc.
-Este asociat mai ales cu dulciuri și băuturi tradiționale de Crăciun.
-Din anason se prepară un lichior tradițional grecesc renumit pentru aromă sa.
Cum acționează?
-Stimulent al funcțiilor pancreatice, antispastic, carminativ, aromatizant, expectorant, stimulează apetitul, are efect stimulant asupra centrilor respirației și circulației.