Prezentare generală:
Cura cu năut este ideală pentru persoanele care suferă de diabet, deoarece previne creșterea rapidă a nivelului de zahăr în sânge imediat după masă.
Poate contribui la reducerea colesterolului.
Beneficii produs:
Ideal pentru îmbunătățirea digestiei
Bogat în antioxidanți
Ce conține?
-Conține proteine și fibre; minerale: fier, fosfor, magneziu, zinc, mangan, cupru; Vitamina A, complexul B; triptofan, flavonoide.
Cum se consumă?
-Boabele de năut trebuie lăsate în apă, să se înmoaie, timp de aproximativ 12 ore. Cele mai cunoscute preparate culinare pe bază de năut sunt cele arabe: humus sau falafel. Se pot prepară și prăjite după înmuiere sau sub formă de sufleuri.
Cum acționează?
-Proteinele din năut sunt vitale pentru sănătatea țesuturilor din corp. Are indice glicemic mic, iar conținutul de antioxidanți (concentrați mai ales în învelișul exterior) combate nivelul radicalilor liberi din celule.
Pentru ce recomandăm?
-Cura cu năut este ideală pentru persoanele care suferă de diabet, deoarece previne creșterea rapidă a nivelului de zahăr în sânge imediat după masă.
-Năutul este ideal pentru îmbunătățirea digestiei, ajută intestinele să-și mărească volumul, prevenind în acest fel constipația.
-Poate contribui la reducerea colesterolului și a nivelului trigliceridelor.
-Este totodată un bun diuretic, util în colici nefritice, dureri ale aparatului urinar, litiază și antiseptic urinar.