Prezentare generala:
Ceai napraznic este o plantă recomandată pentru normalizarea activităţii secretorii a glandelor sexuale atât la bărbaţi, cât şi la femei şi îmbunătăţirea rezistenţei organismului.
Îl întâlnim mai ales în zonele muntoase, la marginea pădurilor de brad sau molid, pe albiile pârâurilor, pe rupturile malurilor şi în zonele umede ale drumurilor forestiere.
Năpraznicul este o plantă necunoscută pentru medicina modernă, efectele sale rămânând, încă, neexplicate prin compoziţia chimică.
Denumirea ştiinţifică ,,Geranium robertianum'' provine de la Robert, numele unui preot francez, care a vindecat mii de credincioşi utilizând această plantă.
În medicina populară românească, năpraznicul era utilizat în: sterilitate masculină şi feminină, impotenţă, frigiditate, fibrom uterin, chisturi ovariene, hemoragii uterine, tulburări menstruale, tumori, astenie, anemie şi diaree.
Acţiune farmacologică:
-hipotensiv
-antihemoragic
-sângerări nazale
-afecţiuni ale vezicii urinare
-hemoroizi
-gastroenterită acută, cu sau fără hemoragie
-litiază biliară şi renală
- edeme
-gută
-catar intestinal
-malarie
-colici
Principii active:
-uleiuri volatile
-principii amare
-răşină
Recomandari:
Se aplică comprese fierbinţi în caz de dureri ale vezicii urinare, fistule, răni, noduli ganglionari.
Mod de preparare si administrare:
Ceaiul de napraznic poate fi preparat şi ca o infuzie obişnuită de ceai, dar şi urmând metoda aceasta: se pun de seara 2 linguriţe de năpraznic în 0,5 1 de apă plată rece, iar dimineaţa se strecoară.
Peste planta strecurată se toarnă 0,51 apă clocotită, se mai lasă la fiert 1-2 minute şi se strecoară din nou.
Când se răceşte, ceaiul cald se amestecă cu ceaiul rece, făcut de seara şi se împarte în 4 părţi egale.
4 căni de ceai de napraznic pe zi, băute înghiţitură cu înghiţitură, pe stomacul gol (dimineaţa, la prânz. după amiaza şi seara, la culcare).
O cură de 3-6 luni poate avea rezultate de durată.
Informatii conformitate produs