KOTYS TAPIOCA PERLE ALBA 500 G

KOTYS
13,50 RON
In stoc
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 6427441013415 Ai nevoie de ajutor? 0729 949 669
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Perlele de Tapioca sunt un aliment folosit pe scara larga in alimentatie ca agent de ingrosare, in budinci dulci sau sarate, deserturi, piftii, supe, sosuri sau creme. Este bogat in amidon si zaharuri usor asimilabile, lipsit de gluten si aproape complet lipsit de proteine, fiind unul dintre cele mai pure alimente pe baza de amidon. Se obtine din partea fibroasa a radacinii de manioc/casava (cassava in engleza/lat. Manihot esculenta), planta originara din America de Sud. Prin umezirea acestuia si presare sub presiune printr-o sita, se obtin perlele de tapioca, ingredient in multe deserturi asiatice (falooda, kolak, budinci, bauturi dulci).

Cassava (Manihot esculenta), numita si manioc, este un arbust originar din America de Sud, ale carui radacini bogate in amidon erau un aliment de baza inca din perioada precolumbiana. Adus in Africa de comerciantii portughezi, din Brazilia, este acum si aici alaturi de porumb un aliment de baza. Radacina de cassava produce mai multa energie (ca hrana) pe unitatea de teren decat orice alta cultura, reprezentand astazi hrana de baza pentru aproximativ 500 de milioane de oameni. Din punct de vedere nutritional, este o sursa foarte bogata in carbohidrati, dar are un continut mic de proteine, minerale si vitamine. Amidonul de cassava contine 70 procente amilopectina si 20 procente amiloza, si prelucrat permic este digerabil in proportie de peste 75 procente. Traditional, tuberculii de cassava sunt utilizati in alimentatie, dupa o atenta prelucrare (necesara indepartarii antinutrientilor continuti, in special in varianta amaruie de cassava), pentru obtinerea unor bauturi alcoolice, similar cartofilor fierti sau prajiti ori sub forma de faina in paine si produse de patiserie.

Ingrediente: tapioca.


Preparare: Perlele de tapioca trebuie tinute circa 10-15 minute in apa sau lapte vegetal, pana cand se inmoaie, dupa care se gatesc pe foc mic alte 10-15 minute, adaugand arome dupa gust (de ex: vanilie, pudra de roscove etc.). Cand amestecul este ingrosat, se ia de pe foc, se toarna intr-un vas plat sau in boluri mici si se lasa sa se raceasca. Se decoreaza cu fructe uscate, nuca de cocos rasa etc.


Valori nutritionale /100 g:

Energie: 1485 kJ / 350 kcal;
Proteine: 0.56 g;
Grasimi: 0.5 g, din care acizi grasi saturati: 0.1 g;
Carbohidrati: 86 g, din care zaharuri: 0.5 g;
Fibre: 2.9 g;
Sare 0.1 g.

Informatii conformitate produs
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri 8 - 16

0729 949 669 office@trifolia.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!