Prezentare generala
Imbunatateste functia digestiva
Ceaiul reprezinta o combinatie unica de plante, recomandata pentru imbunatatirea functiei digestive.
Contribuie la:
- imbunatatirea capacitatii digestive
- reducerea starii de balonare
- stimularea secretiilor gastrice si intestinale
- stimularea producerii si eliminarii de bila
- reglarea apetitului si asimilatiei hranei
Ingrediente
-coriandru (Coriandrum sativum) - fructe (30%)
-chimen (Carum carvi) - seminte (20%)
-fenicul (Foeniculum vulgare) - fructe (20%)
-dafin (Laurus nobilis) - frunze (10%)
-ghimbir (Zingiber officinale) - rizomi (10%)
-menta (Menta piperita) - partea aeriana (10%)
Mod de administrare
Intern:
-Pulberea cu administrare sublinguala – plantele se macina fin cu o rasnita electrica. Se ia cate ½ de lingurita de 3 ori pe zi, dupa mesele principale. Pulberea se tine sub limba timp de 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa.
-Maceratul la rece – se prepara dintr-o lingurita cu pulbere (obtinuta prin macinarea plantelor cu o rasnita electrica) adaugata la 250 ml de apa rece, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, dupa care se strecoara. Se administreaza 3 cani cu macerat pe zi, dupa mesele principale.
-Infuzia – se prepara dintr-o lingurita cu varf de plante adaugate la 250 ml de apa clocotita, se mentine la temperatura camerei timp de 15 minute, dupa care se strecoara. Se administreaza 3 cani cu infuzie pe zi, dupa mesele principale.
In cazul administrarii indelungate la fiecare 6 saptamani se fac 10 zile de pauza.
Contraindicatii
Sarcina, alaptare, intoleranta la oricare dintre componentele produsului.