Gustare crocantă din alge nori coapte și condimentate cu turmeric, ulei și sare de mare.
Descriere:
Snack crocant din alge aromate cu turmeric și ulei de floarea-soarelui, fiecare pachet (4 g) având 18 calorii. Se prezintă sub formă de foi subțiri de alge nori crocante, sunt coapte/prăjite pentru câteva secunde și se pot servi ca atare (ca snack), cu sushi sau presărate peste salate.
Nori este numele japonez pentru specii de alge marine roșii din genul Porphyra (ca P. yezoensis, P. tenera). Sunt cele mai populare alge, fiind ușor de întrebuințat datorită gustului lor blând, fiind intens cultivate în Japonia și în alte țări din Asia de Est. Inițial, termenul de nori era generic și făcea referire la algele marine, inclusiv hiziki. Algele nori sunt compuse din circa 33% proteine, 33% fibre alimentare și sunt bogate în iod, vitaminele A, B și K și fier, fiind considerate o importantă sursă de vitamina B12 în dietele vegane. Se folosesc pentru sushi (sub formă de foi), ca garnitură sau pentru a da aromă preparatelor.
Ingrediente:
Ulei de floarea-soarelui, alge nori coapte/prăjite – 47%, sare de mare, turmeric – 2%.
Ingredient din agricultură ecologică.
Produs vegan bogat în fibre, fără gluten, fără monoglutamat de sodiu (MSG) și fără aditivi sau conservanți.
Valori nutriționale/100 g:
Energie: 2400 kJ / 580 kcal
Proteine: 27 g
Grăsimi: 49 g, din care acizi grași saturați: 6 g
Carbohidrați: 1.7 g, din care zaharuri: <0.5 g
Fibre: 14 g
Sare: 2 g
Țara de proveniență: Anglia.
Prezentare: 4g.