Sos de soia Tamari, fara gluten, produs in Japonia, la poalele muntelui Ena, in partea sudica a Alpilor japonezi, de catre artizani cu o experienta de peste o jumatate de secol. Este obtinut din boabe de soia intregi, lasate la fermentat conform retetelor traditionale, apoi lasat la maturat pentru 9 luni. Produs ecologic vegan.
Tamari este un condiment japonez important, facut din boabe de soia (versiunea fara grau a sosului Shoyu). Literal inseamna lichid presat din boabe de soia, initial fiind un lichid gros maro produs secundar in butoaiele de fermentare a miso din soia. Timp de secole, acest sos Tamari a fost o delicatesa rara rezervat pentru ocazii speciale. In cele din urma producatorii au invatat sa fiarba Tamari ca un sos de soia lichid care a avut caracteristici similare cu originalul produs la prepararea de miso. Acest Tamari este preparat din boabe de soia integrale, sare de mare, apa si Koji (Aspergillus oryzae). Tamari nu contine grau, fiind preferat de persoanele care au alergie la grau.
Orezul fermentat este un orez fiert sau aburit, la care sa adaugat o cultura de fermentare cu denumirea latina de Aspergillus oryzae (koji), folosita pentru prepararea alimentelor fermentate.
Energie: 263kJ / 62 kcal;
Grasimi: 0g, din care saturate: 0g;
Carbohidrati: 4.5g, din care zaharuri: 0g;
Proteine: 11g;
Sare: 14.8g.
Produs/Cultivat in Japonia Tara de provenienta: Anglia.