Gustare crocantă din alge nori coapte, condimentate cu sare și ulei.
Descriere:
Snack crocant din alge nori aromate cu sare de mare nerafinată și ulei de floarea-soarelui, fiecare pachet (4 g) având 18 calorii. Se prezintă sub formă de foi subțiri crocante, sunt coapte/prăjite pentru câteva secunde și se pot servi ca atare (ca o gustare), cu sushi sau presărate peste diverse salate.
Nori este numele japonez pentru specii de alge marine roșii din genul Porphyra (ca P. yezoensis, P. tenera), inițial termenul fiind generic și făcând referire la algele marine, inclusiv alge hiziki. Algele nori sunt cele mai populare alge, intens cultivate în Japonia și în alte țări din Asia de Est, fiind ușor de întrebuințat datorită gustului lor blând. Cu circa 33% proteine, 33% fibre alimentare și bogate în iod, vitaminele A, B și K și fier, algele nori sunt considerate o importantă sursă de vitamina B12 în dietele vegane. Se folosesc pentru a prepara sushi (sub formă de foi), ca garnitură sau pentru a da aromă preparatelor.
Ingrediente:
Ulei de floarea-soarelui, alge nori coapte/prăjite – 47%, sare de mare.
Ingredient din agricultură ecologică.
Produs vegan bogat în fibre, fără gluten, fără monoglutamat de sodiu (MSG) și fără aditivi sau conservanți, nu are zahăr și este bogat în fibre și proteine.
Valori nutriționale/100 g:
Energie: 2450 kJ / 592 kcal;
Proteine: 26 g;
Grăsimi: 50 g, din care acizi grași saturați 6.1 g;
Carbohidrați: 2.5 g, din care zaharuri <0.5 g;
Fibre: 14 g;
Sare: 1.6 g.
Țara de proveniență: Anglia.
Prezentare: 4g.