Prezentare generală:
Consumate crude sau prajite, intregi sau macinate, in amestecuri de salate, cu cereale si cu lapte sau cu sucuri naturale, aceste seminte sunt o sursa excelenta de fibre, sunt bogate in proteine, bogate in acizi grasi esentiali Omega-3 şi Omega-6, antioxidanti, aminoacizi, vitamine si minerale.
Au proprietăți ce previn imbatranirea precoce, inhiba apetitul, iar o lingura de seminte asigura energia unei persoane pe durata intregii zile.
Consumate zilnic, sunt utile diabeticilor, avand un indice glicemic scăzut, dar şi atletilor, pentru rezistenta si hidratare.
Ingrediente:
-seminte de chia.
Niciunul din ingrediente nu provine din culturi modificate genetic.
Proprietăți:
-Datorita continutului ridicat de acizi grasi omega3 si 6 - consumul de chia joaca un rol important in functionarea creierului, dezvoltarea normala a organismului si in reducerea riscului aparitiei bolilor de inima si cardiovasculare.
-Chia sunt pline de antioxidanti - quercetina, kaempferol, acid cafeic si acid clorogenic, care impiedica deteriorarea celulelor
-Calciu - esential pentru sanatatea oaselor, pentru muschi și nervi.
-Mangan - elementul care joaca un important rol anti-imbatranire, este implicat in activarea enzimelor și a vitaminelor, in sinteza de colesterol, proteine, carbohidrati si normalizarea productiei de hormoni.
-Fosfor - compusul structural al dintilor, oaselor si al celulelor, cel care sprijina sistemul imunitar
-Seleniu - un alt antioxidant natural in continut ridicat care, actionand impreuna cu vitamina E, protejeaza impotriva daunelor provocate de radicalii liberi
-Fier - chia au un continut bogat in fier, compus esential pentru formarea hemoglobinei
-Magneziu - semintele de chia sunt bogate in magneziu, element care joaca un rol important in dezvoltarea musculaturii, in functionarea sistemului nervos, de asemenea regleaza echilibrul de apa si sare.
Informatii conformitate produs