Prezentare generală:
Orezul rosu este rezultatul natural al combinatiei dintre orezul salbatic si cel cultivat si detine proprietati nutritive exceptionale, fiind bogat in vitamina E si antioxidanti naturali.
Este un orez integral cu o coaja exterioara rosie si are un gust de nuca si o textura usor elastica la mestecat. Cea mai buna calitate de orez rosu provine din regiunea franceza Camargue. Specialistii spun ca dupa o perioada de excese alimentare, cand valoarea colesterolului este mare, ne putem ajuta ficatul cu suplimente alimentare pe baza de drojdie de orez rosu.
Consumul acestui orez (ca supliment alimentar) in tarile din Asia este de 10-15 mg/zi, iar in tarile occidentale in doze de 1-3 g/zi. Este, daca putem spune asa, un aliment (sau supliment) pe placul inimii noastre si folosit de pe vremea dinastiei Tang (secolul VII-IX d.Chr), iar vechea farmacopee chineza din timpul celei mai cunoscute dinastii, dinastia Ming (1368-1644) a lasat indicatii clare despre utilizarea acestui preparat care imbunatateste circulatia sangelui, ajuta inima si rezolva problemele digestive.
Potrivit unui studiu efectuat la Universitatea Thomas Jefferson din Philadelphia acest orez rosu poate reduce cu 66% rata de decese provocate de cancer si cu 33% cea de decese provocate de maladii cardiace.