Nuci de caju crude, provenite din culturi nemodificate genetic.
Arborele de caju apartine familiei Anacardiaceae, unde se incadreaza arborele de mango si fistic.
Caju este originar din zonele de coasta din nord-estul Braziliei, semintele acestuia fiind in forma de rinichi, cultivate pe scara larga in locuri cu clima tropicala.
Pomul de caju este cultivat in mod obisnuit in tari precum India, Sri Lanka, Kenya si Tanzania. Nucile de caju se gasesc in partea de jos a fructului cunoscut ca un mar de caju, avand diverse utilizari in special in bucataria braziliana, asiatica si africana.
Beneficiile nucilor de caju:
- Imbunatatesc activitatea sistemului circulator
- Reduc tensiunea arteriala
- Sustin sistemul osos - scad semnificativ riscul de osteoporoza
- Adjuvante in curele de slabire si detoxifiere
- Dau senzatie de satietate care dureaza
- Ajuta la prevenirea migrenelo si a anemiei
- Imbunatatesc activitatea sistemului nervos
- Previn diabetul sau ajuta la controlul acestuia
- Nu contin colesterol
- Adjuvante in afectiunile sistemului respirator
Informatii nutritionale/100gr:
- Calorii: 2313.7 KJ/ 553 kcal
- Lipide: 44gr (Acizi grasi saturati: 8gr)
- Glucide: 30gr
- Zaharuri: 6gr
- Proteine: 18gr
- Sodiu: 12mg
- Fibre: 3.3gr
Atentionari:Intrucat cajuul face parte din categoria nucilor de copac, acesta are un potential alergenic, la fel ca migdalele, nucile, fisticul, alunele si nucile braziliene. Daca o persoana este alergica la nuci sau alune, exista o probabilitate destul de mare sa prezinte o alergie si la caju. Asadar, se recomanda evitarea consumului de caju daca exista un fond alergic.
A se pastra la loc uscat, racoros si ferit de lumina.
Tara de origine: Vietnam.
Ambalat in: Romania.