Ajută la întărirea sistemului imunitar, protejează celulele și îmbunătățesc sănătatea pielii datorită conținutului bogat în antioxidanți, vitamine (A, C, E) și minerale (fier, seleniu).
Descriere:
Fructele de goji cresc pe un arbust peren din familia Solanaceae (cătină de garduri), ce se găsește în regiunile temperate și subtropicale ale Chinei și Mongoliei, în Himalaya și Tibet.
Sunt fructe de pădure foarte bogate în antioxidanți, în special carotenoide (beta-caroten, zeaxantină), cu gust ușor picant, dulce-acrișor.
Goji-urile sunt comercializate, de obicei, sub formă uscată și sunt folosite tradițional, de peste 6000 de ani, în China, Tibet și India pentru:
Mod tradițional de consum:
Fructele deshidratate de goji sunt consumate fierte, adăugate la:
Beneficiile fructelor de goji:
Valori nutriționale / 100 g:
Energie: 1515 kJ / 360 kcal
Proteine: 12 g
Grăsimi: 7.1 g din care acizi grași saturați: 0.0 g
Carbohidrați: 58 g din care zaharuri: 56 g
Fibre: 7.8 g
Sare: 0.06 g
Conținutul de sare se datorează exclusiv prezenței sale în mod natural în produs.
Doza recomandată: 16 g/zi. În scop terapeutic, doza poate crește până la 100 g/zi, dar nu se recomandă depășirea acestei cantități
Țara de origine: China
Produs ambalat în: România – pentru membrii Asociației Quasar