Proprietati:
-de stimulare a sucului gastric
-ajuta la eliminarea toxinelor
-este folosit impotriva durerilor de stomac
-indigestiei
-meteorismului (balonari abdominale)
-diareei
-in cazul durerilor de ficat
Recomandari:
-contribuie la arderea grăsimilor
-este indicat în diete de slăbire
-este un bun imunostimulator
-antiseptic
-antiviral în bronşite
-angine
-astm bronşic însoţit de tuse seacă
-fluidizează mucusul bronşic
-stimulează circulaţia sanguină, eliminând simptomele de mâini şi picioare reci
-scade nivelul colesterolului
-micşorează riscul coagulării sângelui
-previne afecţiunile cardiovasculare
Ingrediente:
Rădăcină de ghimbir
Mod de administrare:
Infuzia: se prepară din 1/2 linguriţă de rădăcină mărunţită de ghimbir rasă, se infuzează în 250m1 apă fiartă 1 0- 15 min.
Apoi se adaugă o felie de lămâie şi o linguriţă de miere.
Decoctul: se prepară din 1-1/2 linguriţe de rădăcină la 1 cană cu apă.
Se fierbe 5 minute.
Pentru stimularea poftei de mâncare se bea câte jumătate de cană înainte de mesele principale.
Precauţii şi contraindicaţii:
Ghimbirul este contraindicat în ulcerul gastric şi duodenal, boli inflamatorii acute, febră, alergii, calculi biliari şi renali, femei gravide sau care alăptează.