Prezentare generală:
Arahidele contin grasimi monosaturate, care nu duc la probleme de sanatate sau obezitate. De asemenea, arahidele sunt bogate in substante nutritive, precum vitamina B3, triptofan, acid folic, antioxidanti, vitamina E si cupru.
Arahdidele contin resveratrol, substanta ce poate preveni cancerul, cresterea colesterolului si atacul cerebral.
Consumul de arahide impulsioneaza activitatea ficatului si a bilei. A fost evidentiata, de asemenea, contributia compusilor din arahide la combaterea imbatranirii tesuturilor. Arahidele sunt un aliment utilizat frecvent si cu bune rezultate in situatii de surmenaj intelectual, in oboseala fizica accentuata, in facilitatea tranzitului intestinal. Sunt cunoscute si ca un factor de calmare si reechilibrare a activitatii rinichiului. Uleiul de arahide este remarcat ca un agent activ de reducere a colesterolului, contribuind astfel la profilaxia unor maladii cardiovasculare.
Arahidele previn aparitia cancerului, deoarece contin fitosteroli, ce reduc riscul dezvoltarii celulelor canceroase in organism. De asemenea, arahidele contin antioxidanti anti-imbatranire.
Functiile creierului pot fi imbunatatite de consumul de arahide. Astfel, persoanele care consuma arahide risca mult mai putin sa se imbolnaveasca de Alzheimer. Imbunatatesc fluxul de sange din creier si grasimile monosaturate.