Sursă excelentă de proteine vegetale complete, fibre și nutrienți esențiali, fiind foarte versatile în bucătărie.
Descriere:
Soia are un continut ridicat de acizi grasi nesaturati, protide, lipide, glucide, săruri minerale, vitaminele A, B, D, E, F si lecitina. Soia este altenativa naturală care oferă un echilibru perfect al dietei, previne si chiar tratează boli canceroase, osteoporoza, hipermenorea, diabetul, alzheimerul, ateroscleroza, surmenajul intelectual si astenia.
Având si un procent ridicat de fitoestrogeni, soia compensează nivelul scăzut al hormonilor estrogeni secretati de organismul femeilor în perioada menopauzei. Pe lânga proprietătile sale terapeutice, soia este unul dintre cele mai versatile alimente, stând la baza unei întregi game de preparate culinare.
Mod de preparare: Boabele se înmoaie timp de 8-12 ore apoi se fierb în apă cu sare timp de aproximativ 45-60 de minute sau până când se înmoaie.
Valoarea energetică/100g:
Energie 1660 kJ (396 kcal)
Proteine 29.0 g
Glucide 33.0 g, din care zahăr 3.9 g
Lipide 16.0 g, din care acizi grasi 3.1g
Fibre 5.7 g
Condiții recomandate de depozitare: Păstrați ambalajul sigilat într-un loc uscat și răcoros.