Supliment alimentar obținut din frunzele tinere ale plantei de orz, bogată în nutrienți precum vitamine, minerale, fibre, antioxidanți și clorofilă, recunoscută pentru multiplele beneficii pentru sănătate.
Descriere:
Pulbere ecologică de orz verde din gama de produse Kotys a Asociației Quasar. Cu o compoziție impresionantă de minerale, vitamine, bioflavonoide, polizaharide, polipeptide și clorofilă, orzul verde este benefic în mai toate afecțiunile: de la boli ale aparatului digestiv sau boli hepatice, afecțiuni cardiovasculare și afecțiuni ale sistemului nervos și boli ale aparatului respirator, la dereglări hormonale, afecțiuni ale oaselor, ale pielii și ale aparatului reproducător, afecțiuni oculare etc.
Se poate adăuga în diferite smoothie-uri, salate sau sucuri verzi, ori chiar ca ingredient în diferite prăjituri.
Beneficii:
Orzul verde are o compoziție chimică ce conferă plantei un efect curativ deosebit, încetinind procesul de îmbătrânire a celulelor. Bogăția în proteine, vitamine, minerale și enzime face ca orzul verde să fie foarte eficient în buna funcționare a organismului.
Mai mult, orzul verde este în prezent cea mai bogată sursă de superoxid dismutază (SOD), o enzimă proteică activă cu un efect deosebit în:
Se găsesc 2000 micrograme SOD activ la o porție de 2 g pudră de orz verde. Această enzimă intervine în inactivarea radicalilor liberi, care – activi fiind – favorizează îmbătrânirea celulelor și apariția bolilor.
Recomandări de consum: Orzul verde se consumă atunci când firul ajunge la înălțimea de 15–20 cm.
Nu se consumă orz verde de pe tarlale și parcele, care ar putea fi stropit și, prin urmare, toxic.
Orzul verde se prepară în siguranță doar acasă.
Ingrediente: Pudră de orz verde (Hordeum sativum)*
*produs certificat ecologic
Valoare energetică/100g:
Energie: 1160 kJ / 278 kcal
Grăsimi: 1.8 g, din care acizi grași saturați 0.2 g
Glucide: 21 g, din care zaharuri 4.1 g
Fibre: 34.3 g
Proteine: 27.3 g
Sare: 0.4 g
Produs în: UE
Ambalat în UE pentru membrii Asociației Quasar