Prezentare generala:
Ceaiul lapacho este obţinut din scoarţa unui arbore cu acelaşi nume -Lapacho – din pădurea tropicală.
În procesul de producţie este folosită numai scoarţa; aceasta conţine numeroase tanine, acizi şi vitamine.
Scoarţa acestui arbore şi a altor specii asemanătoare este folosită în medicina tradiţională din America Centrală şi de Sud pentru a prepara un ceai care este folosit pentru o gamă largă de boli, de la artrite la ulcer, diabet.
Beneficii:
-ajuta digestia
-ajuta la detoxifierea organismului
-fortifica sistemul imunitar
-omoara parazitii din corpul nostru
-vindeca candida
Recomandari:
Se recomanda a se bea 2 cesti/zi.
Mod de preparare:
Se adauga o lingurita de ceai la un litru de apa rece, dupa care se fierbe timp de 5 minute si se mai lasa si la infuzat timp de alte 20 de minute.
Atentionari:
Nu se recomanda a se consuma acest ceai de catre persoane care iau medicamente anticoagulante!