Cuscus-ul este un preparat tipic din Nord-Africa, constituit din gris macinat mai gros. in mod normal trebuie copt de 2-3 ori in baie de aburi, cu cat este mai copt cu atat este mai lejer, mai gustos.
Cuscus-ul desemneaza un tip de granule sferice preparate din faina de grau dur (semolina), precum si mancarurile preparate cu acest ingredient.
Cucus-ul reprezinta o sursa bogata de proteine, fibre, seleniu si vitamine B.
Beneficiile acestei cereale au fost intotdeauna laudate. Acesta combina intr-o formula delicioasa si echilibrata proprietatile cerealelor, legumelor, carnii sau ale pestelui. Cuscus ofera o armonie perfecta de gust si nutrienti, fiind perfect pentru o masa!
Se poate servi cu legume, preparate fie intr-o usoara sau picanta tocana, fie in supa, precum si alaturi de carne (in general carne de pui, carne de miel sau de berbec). O alta alternative este servirea acestui produs cu peste intr-un sos dulce cu stafide si ceapa caramelizata.