Ulei de floarea-soarelui extravirgin, obținut prin presarea la rece a semințelor crude de floarea-soarelui. Bogat în lecitină și grăsimi nesaturate (acid linoleic și acid oleic). Este uleiul vegetal cu concentrația cea mai mare de vitamina E, un antioxidant care încetinește îmbătrânirea celulară, elimină stresul oxidativ și întărește sistemul imunitar. Excelent tonic general. Susține funcțiile cognitive și fortifică sistemul nervos prin intermediul lecitinei. Scade nivelul colesterolului, protejând sănătatea inimii. Uleiul de floarea-soarelui este spornic și versatil. Folosit ca ulei de gătit, oferă un gust deosebit preparatelor.
Beneficii produs
Uleiul de floarea soarelui extravirgin este obținut prin procedee mecanice de presare la rece a semințelor crude de floarea soarelui, fără adaos de aditivi, coloranți, conservanți sau apă.
Prin procesul tehnologic utilizat, obținem un ulei 100% natural, cu o culoare galben-aurie și un gust specific semințelor din care a fost obținut. Uleiul păstrează integral calitățile nutritive ale semințelor de floarea soarelui.
100 ml de ulei presat la rece de floarea soarelui conțin:
- acizi grași saturați (stearic, palmitic): 13g
- acizi grași mononesaturați (acid oleic/omega-9): 32g
- acizi grași polinesaturați (acid linoleic/omega-6): 50g
Uleiul de floarea soarelui conține 82% lipide „bune”, nesaturate. Este bogat în acid linoleic (acid gras esențial omega-6) și acid oleic (acid gras omega-9), ambele tipuri de grăsimi constituind o sursă excelentă de energie pentru organism. Aceștia susțin creșterea, fortifică celulele și țesuturile.
Este considerat a fi uleiul vegetal cu cel mai mare conținut de vitamina E (alfa-tocoferol) dintre toate tipurile de ulei. Vitamina E este un antioxidant important, având un rol esențial în încetinirea proceselor de îmbătrânire și în combaterea efectelor nocive ale radicalilor liberi.
Pe lângă vitamina E, mai regăsim în compoziția uleiului de floarea soarelui vitamina K, dar şi minerale importante pentru un organism sănătos: cupru, seleniu, magneziu, fosfor, fier, mangan.
Uleiul de floarea soarelui mai conține și lecitină, care este necesară pentru susținerea unei excelente activități cerebrale.
Folosim cu drag parcă dintotdeauna uleiul de floarea soarelui, un ulei spornic, aproape nelipsit din bucătăria românească. Te-ai întrebat vreodată care sunt beneficiile de care te poți bucura atunci când consumi un ulei de floarea soarelui presat la rece?
Uleiul de floarea soarelui este antioxidant, tonic, nutritiv, regenerant, antiinfecțios, detoxifiant, imunomodulator. Iată care sunt principalele beneficii pe care ți le poate aduce dacă îl incluzi în alimentația ta:
Uleiul de floarea soarelui este un ajutor de nădejde în bucătăria ta. Îl poți adăuga în salate, supe, paste, în mâncăruri gătite sau peste legume coapte. Este un ulei potrivit chiar și pentru plăcinte sau deserturile cu coacere în cuptor.
Ca ulei de gătit, este excelent pentru sotat și preparat la foc scăzut mâncăruri înăbușite, foarte gustoase.
Nu este indicat să folosești uleiului de floarea soarelui presat la rece la temperaturi foarte înalte, care degradează antioxidanții și vitaminele din compoziție, putând genera anumiți compuși toxici.
Uleiul de floarea soarelui poate fi folosit inclusiv în scop terapeutic (în cure), dar și în aplicații cosmetice pentru îngrijirea părului și pielii.
Prețul uleiului de floarea soarelui este accesibil. Pentru a te bucura de gustul, beneficiile și mulțimea de posibilități de utilizare, îl găsești acum în magazinul nostru online.