Vanilia și scorțișoara te îndeamnă la relaxare, activând hormonul fericirii, în timp ce turmericul, maca și ginsengul aprind pasiunea și revigorează simțurile. Laptele de cocos îmbrăcă toate aceste arome exuberante într-o băutură ce se cere a fi iubită.
Și, pentru că în dragoste un strop de miere este esențial, adaugă o linguriță în fiecare cană.
Turmericul a fost folosit de către medicina ayurvedică ca remediu natural pentru numeroase afecțiuni, printre care probleme respiratorii, reumatism, boli de piele, afecțiuni digestive și hepatice. În prezent, îi sunt recunoscute meritele și de către medicina modernă.
Bogat în antioxidanți, turmericul are puternice proprietăți antiinflamatoare, antivirale, antibacteriene, antialergice și antianemice. Pe lângă impactul pozitiv asupra imunității, turmericul stimulează sănătatea creierului și îmbunătățește starea de spirit. Este recomandat adesea ca tratament al depresiilor și al insomniilor.
Piperul negru are, și el, o contribuție de necontestat la beneficiile acestui latte, jucând un rol important pentru sănătatea aparatului digestiv și a celui respirator. Atenuează simptomele răcelilor, luptă împotriva anemiei și a radicalilor liberi, este bogat în calciu, potasiu, magneziu, zinc, fier și antioxidanți precum vitaminele A și C. Piperul negru ajută organismul să absoarbă seleniul și vitaminele de tip B, dar mai ales, ajută la absorbția cucurminului (substanța activă a turmericului) de către organism, sporindu-i acestuia puterile binefăcătoare!
Ginsengul, considerat a fi un panaceu, este utilizat în medicina tradiţională chineză de peste 5000 de ani. În India antică, ginsengul era folosit pentru capacitatea sa de a da „forța unui taur” atât bărbaților tineri, cât și celor bătrâni. Cel mai cunoscut beneficiu al ginsengului este abilitatea acestuia de a reduce stresul şi oboseala, fiind una dintre cele mai utilizate plante adaptogene din lume. De asemenea, ginsengul este utilizat ca remediu pentru creșterea libidoului și îmbunătățirea funcției erectile la bărbați.
Maca este o legumă cruciferă, care crește la o altitudine de peste 4000 de metri, în Munții Anzi, cunoscută şi sub denumirea de ginseng peruvian. Cele mai cunoscute beneficii ale acestei rădăcini sunt: energizează organismul, îmbunătăţeşte dispoziţia, combate stresul, creşte fertilitatea și libidoul la bărbaţi şi femei și reduce simptomele menopauzei.
Vanilia este, poate, cea mai plăcută aromă dintre toate câte există. Şi nu e de mirare, deoarece vanilia are un efect benefic asupra sistemului nervos, calmând stările de agitaţie şi depresie, prin stimularea serotoninei (hormonul fericirii).
Scorţişoara este un condiment minunat în deserturi şi băuturi aromate, dar are şi un conţinut bogat de antioxidanţi, ajutând la îmbunătăţirea imunităţii şi digestiei şi calmarea inflamaţiilor.
Laptele de cocos are vitamine din plin, magneziu, calciu, acizi grași care te ajută să slăbești, stabilizează nivelul de zahăr din sânge și e bun pentru sănătatea articulațiilor. Așa că, un DA pentru laptele de cocos!
Zahărul de cocos este alternativa sănătoasă a zahărului rafinat, având un indice glicemic mult mai scăzut. Este ingredientul care oferă acestei băuturi un gust plăcut, cu iz de caramel.
Ar fi aproape imposibil să nu te entuziasmeze acest mix de ingrediente sănătoase, un elixir vegan, bio, fără cafeină!