Piperul negru se obtine prin uscarea la soare timp de o saptamâna a fructelor verzi, aproape de coacere. Este cel mai popular tip de piper. Tocmai de aceea exista foarte putine preparate care sa nu se bucure de aroma lui puternica si usor întepatoare.
Atunci când folosesti boabele întregi e bine sa stii ca acestea trebuie îndepartate la sfârsitul procesului de preparare. Daca este folosit piper macinat, atunci trebuie adaugat în etapa finala a gatitului. Iar daca ai o râsnita prin preajma, foloseste-o exact înainte sa-l adaugi în mâncare si vei obtine o aroma mult mai puternica.
Potrivit pentru: carne rosie, vânat, fructe de mare puternic aromate si preparate din oua, atunci când este utilizat cu moderatie.
Compatibil cu: aproape toate ierburile si condimentele culinare, însa are o afinitate speciala pentru: Ienibahar, Busuioc, Chimen, Cardamom, Cicoare, Chili, Scortisoara, Cuisoare, Coriandru, Chimion, Frunze de Curry, Fenicul, Usturoi, Ghimbir, Oregano, Paprika, Patrunjel, Rozmarin, Salvie, Cimbru, Savory, Turmeric.