Prezentare generală:
Faina de canepa are un continut ridicat de peste 30% proteina completa (toti cei 8 aminoacizi esentiali) si de peste 35% fibre, depasind continutul celorlalte tipuri de fainuri comerciale.
Faina de canepa este bogata in: acizi grasi polinesaturati, acizi grasi Omega 3, vitamina E, Potasiu, Fosfor, Magneziu, Fier, Zinc, Cupru si Mangan.
Acizii grasi Omega 3 si Omega 6 contribuie la mentinerea nivelului normal al colesterolului in sange.
Vitamina E contribuie la protectia celulara fata de stresul oxidativ.
Fosforul contribuie la mentinerea in stare normala a oaselor si a dintilor, dar si la functionarea normala a metabolismului energetic.
Magneziul contribuie la reducerea oboselii si a epuizarii, la functionarea normala a muschilor si a sistemului nervos, dar si la echilibrul electrolitilor.
Fierul contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar.
Potasiul contribuie la functionarea normala a muschilor, la mentinerea tensiunii arteriale si a sistemului nervos.
Zincul contribuie la fertilitate si reproducere normala, la mentinerea normala a oaselor, pielii, unghiilor, parului si vederii.
Cuprul contribuie la pigmentarea normala a pielii si a parului, la functionarea normala a sistemului nervos si a sistemului imunitar.
Manganul contribuie la formarea normala a tesutului conjunctiv.
Mod de consum:
Se poate adauga in prepararea shake-urilor sau in combinatie cu iaurt, lapte vegetal sau in amestec cu alte tipuri de faina, in proportie de max. 20% in retetele de paine, biscuiti si prajituri.
Ingrediente:
-100% faina din seminte decorticate de canepa, presate la rece si macinate intr-o moara cu pietre.
Mod de depozitare:
A se pastra in loc uscat, ferit de razele soarelui.
Dupa desigilare, a se pastra la frigider.