Beneficii:
-Sustine sanatatea aparatului respirator.
-Sustine sanatatea articulatiilor.
-Contribuie la functionarea normala a stomacului si intestinelor.
Ingrediente:
-partea aeriana a plantei Filipendula ulmaria L., fam. Rosaceae
-contine derivati salicilati
-flavone
-ulei volatil
-tanin
Efecte:
-antiinflamator
-sudorific
-antifebril
-antialgic
-diuretic
-astringent
Intrebuintari:
-starile febrile din infectiile cailor respiratorii
-reumatism
-afectiuni digestive (gingivite, stomatite, gastrite, ulcere, diaree)
Mod de preparare si administrare:
Uz intern:
Se prepara infuzie din 1 lingurita planta maruntita la o cana cu apa.
Se beau 3-4 cani cu ceai pe zi.
Uz extern:
Se prepara infuzie din 2 linguri planta maruntita la 250 ml apa.
Se face gargara sau se aplica comprese pe zonele afectate.
Contraindicatii:
Alergie la salicilati, sarcina, alaptare.