Sos Teriyaki ecologic specific bucatariei japoneze preparat dupa o reteta traditionala japoneza folosind ingrediente de inalta calitate, mirin (condiment dulce siropos din orez dulce) si sos de soya Clearspring, fara adaos de zahar. Este ideal pentru asezonat, dand o savoare dulce dar torusi acrisoara preparatelor prajite rapid in putin ulei (stir fries) sau coapte, gratarelor sau marinatelor.
Teriyaki este o metoda japoneza de a servi preparatele fripte sau pregatite pe gratar, glazurate cu un sos de soia, mirin si zahar. Sosul respectiv este facut traditional prin amestecarea si incalzirea unui amestec de sos de soia, sake (sau mirin) si zahar (sau miere). Sosul se pune la fiert si se ingroasa dupa gust, dupa care se foloseste la marinarea preparatelor pregatite apoi pe gratar sau fripte. Uneori se adauga ghimbir, iar la final totul poate fi ornat cu ceapa de primavara.
Alergeni: contine soia, grau.
Energie: 670kJ / 160kcal;
Proteine: 7.3g;
Grasimi: 0.1g, din care saturate: 0g;
Carbohidrati: 31g, din care zaharuri: 20g;
Sare: 11g.
Produs in Japonia.
Tara de provenienta: Anglia.