Descriere:
Spirulina (Arthrospira Platensis) este o algă unicelulară, de culoare verde-albăstruie, soră cu chlorella. Este un ingredient bogat în nutrienți, ce poate fi folosit atât cu scop culinar, cât și terapeutic, având numeroase beneficii pentru organism. Ea se găsește sub formă de pulbere, capsule, comprimate și se consumă de adulți și copii cu vârsta peste 3 ani. Pulberea de spirulină este cel mai adesea consumată de către sportivi, fie de persoanele care se expun efortului fizic, dar este recomandată și pentru adolescenți, ca supliment nutritiv sau în perioada de creștere, pentru vegetarieni, ca sursă extraordinară de proteine vegetale și chiar pentru femeile însărcinate sau care alăptează, fie pentru persoanele aflate în convalescență.
Bogată în proteine, calciu, fosfor, inițial, poate avea un gust specific, greu de acceptat, dar fiind integrată în diverse băuturi, reușește să își manifește funcțiile benefice.
Beneficii pentru sănătate:
Ingrediente: spirulină pulbere* (alge) 100% (*provin din agricultură ecologică).
Valoare nutrițională/100g:
Valoare energetică: 1466 kj/347 kcal
Grăsimi: 5,9 g din care acizi grași saturați: 1,1 g
Glucide: 11 g din care zaharuri: 3 g
Fibre: 5,1 g
Proteine: 60 g
Sare: 1,8 g
Administrare:
Aproximativ 5 g spirulină (o linguriță) pe zi, se consumă multă apă. Se poate adăuga în kefir, iaurt, sucuri și de asemenea, folosit ca ingredient al pastelor, sosurilor și al prăjiturilor de casă.
Condiții recomandate de depozitare: A se păstra la loc răcoros, ferit de lumină și căldură.
Țara de origine a ingredientelor: China