Bogat în antioxidanți, cum ar fi catechinele, și are o concentrație mai mare de nutrienți, precum vitamine, minerale și aminoacizi, comparativ cu alte ceaiuri verzi.
Descriere:
Ceaiul Matcha este consumat de japonezi de mii de ani pentru proprietățile sale antioxidante. Frunzele de ceai verde sunt atent selecționate, uscate și măcinate foarte fin.
Matcha este bogat în minerale, vitaminele A, complexul B, C, E și K, aminoacizi și antioxidanți. Consumul de matcha poate susține nivelul de energie, poate contribui la menținerea unei stări de spirit bune și poate ajuta la menținerea nivelului normal al zahărului din sânge, în contextul unei diete echilibrate. Antioxidanții naturali din matcha contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. De asemenea, matcha poate susține metabolismul și poate fi util în programele de control al greutății, atunci când este asociat cu un stil de viață sănătos.
Unele persoane aleg matcha ca substitut pentru cafea datorită conținutului de cafeină și L-teanină, care pot oferi energie fără senzația de agitație.
Sugestie pentru prepararea ceaiului matcha: adăugați într-o cană 1 linguriță de matcha, peste care turnați apă fierbinte, aproape de punctul de fierbere. Amestecați bine, ideal cu un dispozitiv special din lemn pentru matcha, dar în lipsă se poate folosi o linguriță. Serviți cald. Puteți crește sau micșora doza de matcha din ceai după propriul gust.
Ustensile recomandate: Pămătuf – mătură din bambus pentru ceaiul matcha.
Ingrediente: 100% frunze de ceai verde măcinate*
*din agricultură ecologică
Valori nutriționale/100 g:
Energie: 1528 kJ / 362 kcal
Grăsimi: 4.5 g, din care saturate 0.4 g
Carbohidrați: 45 g, din care zaharuri 1 g
Proteine: 9.3 g
Fibre: 24.6 g
Săruri: 0.05 g
Produs certificat ecologic
Prezentare: 60 g.