Lintea este un tip de leguminoasă bogată în proteine și fibre, similară cu fasolea și năutul.
Lintea este o opțiune foarte populară în rândul persoanelor vegetariene și vegane, iar în ultimii ani, popularitatea ei s-a extins în aproape toate tipurile de gastronomie. Lintea verde are un gust foarte delicat, fiind perfecta ca adaos la supe, salate, preparate vegetale, tocanite sau paste tartinabile, umpluturi sau chiar crochete si prajituri.
Spre deosebire de lintea roșie sau galbenă, lintea verde prezintă o mai bună rezistentă în timpul gătirii, iar aroma ei distinctivă seamănă cu gustul de nucă, ușor piperată.
Stiati ca lintea este selectata de revista Health ca unul dintre cele mai sanatoase cinci alimente, in combinatie cu cereale (orez, paste, etc.) fiind o sursa completa de proteine.Populara in parti ale Europei si aliment de baza in tot Orientul Mijlociu si India, lintea este de secole folosita ca substitut pentru carne. Cu aproximativ 30% din calorii date de proteine, lintea ocupa locul trei ca procent de proteine din greutatea sa, după soia si canepa. Este o sursa esentiala de proteine ieftine in multe parti ale lumii, in special în Asia de Vest si India, zone cu populatii vegetariene numeroase. Proteinele sale includ in special aminoacizii esentiali izoleucina si lizina, dar este mai deficitara in doi aminoacizi esentiali (metionina și cisteina). Cu toate acestea, sub forma incoltita are niveluri suficiente din toti aminoacizii esentiali, inclusiv metionina și cisteina. In afara proteinelor, lintea are in compozitie fibre alimentare (11% in lintea rosie si 31% in lintea verde), vitamine din grupa B (B9, B1, B6 si B5), minerale (mangan, fosfor, fier, zinc, magneziu, cupru).
Ingrediente: Linte verde 100% organica