Prezentare generala:
Scortisoara este originara din Ceylon, astazi Sri Lanka.
Planta este cultivata, de asemenea, in Indonezia, Madagascar, Antilele Mici si America Centrala.
Scortisoara face parte din familia laurului.
Calitatea scortisoarei este determinata de culoarea si de grosimea cojii de copac.
Cea mai buna scortisoara poate fi extrem de scumpa.
In industrie scortisoara este folosita in parfumerie si in productia de sapun.
Recomandari:
Aroma: Scortisora este foarte aromata, fina si dulce. Dar gustul ei este cateodata si usor amarui.
Uz medicinal: Uleiul de coaja de scortisoara este antiseptic. Stimuleaza circulatia sangelui si este bun pentru inima.
Ingrediente:
100% scorţişoară
Mod de utilizare:
Trezeşte amintirile din copilăria pofticioasă.
Se foloseşte la gătit, oferind o trăire fascinantă al gustului.
Se fierbe cu preparatele şi se înlătură înainte de servire.