Nautul este o planta leguminoasa anuala originara din Asia Mica. Bogat in proteine, saruri minerale (de fosfor, potasiu, magneziu, calciu si fier) si complexul de vitamine B, are un procent ridicat de hidrati de carbon si grasimi, astfel incat constituie o hrana cu o valoare nutritiva foarte mare. Se poate adauga in supe sau mancaruri de legume, prepara ca humus (pasta din naut si seminte de susan) si chiftele pentru falafel, este un substitute ideal pentru carne, fiind eficient pentru combaterea constipatiei si controlul apetitului.
Beneficiile nautului asupra organism:
- stimuleaza producerea de insulina in organism
- contribuie la dezvoltarea si mentinerea unei structuri osoase dense si puternice
- are rol important in producerea colagenului
- scade nivelul colesterolului din sange
- are efect cardioprotector
- regleaza tensiunea arteriala
- previne constipatia - regleaza digestia
- ajuta la dezvoltarea sistemului nervos
- sustine dezvoltarea memoriei
Ingrediente: naut*. *ingredient certificat ecologic.
Preparare: inmuiat in prealabil cel putin 12 ore si apoi clatit, se fierbe in apa curata 60 minute.
Valori nutritionale/100g - Naut Boabe Bio:
Energie: 1445 kJ / 343 kcal
Proteine: 22 g
Grasimi: 4.6 g din care acizi grasi saturati: 0.6 g
Carbohidrati: 45 g din care zaharuri: 11 g
Fibre: 17 g
Sare: 0.06 g
Tara de provenienta: Polonia.
Tara de provenienta a ingredientelor: Turcia.