Prezentare generală:
Ceapa este utilizata ca ingredient in diverse preparate culinare de mii de ani, in intreaga lume. Productia mondiala de ceapa este in continua crestere astfel incat in prezent, ceapa este una din cele mai des cultivate legume dupa rosii.
Multa lume iubeste gustul cepei, dar putini sunt aceia care se incumeta sa o consume in orice situatie si chiar mai putini cei care ii cunosc beneficiile asupra sanatatii. Este plina de minerale, nutrienti, vitamine si compusi antiinflamatori unici.
Beneficii asupra sanatatii:
- ceapa este buna pentru tratarea tusei, a congestiei sau a astmului si a infectiilor respiratorii. In plus, ajuta si la alungarea insectelor si la combaterea infectiilor. Zaharul si sucul de ceapa formeaza un sirop extrem de bun pentru copii bolnavi si cat se poate de natural si fara efecte adverse.
- ceapa contine multi compusi naturali, printre care organosulfurul, care ajuta la scaderea colesterolului si a presiunii sanguine. In plus, si nivelul lipidelor scade.
- cepele sunt bogate in flavonoide, substante care protejeaza de bolile cardovasculare.
- este un agent natural care impiedica inchegarea peste masura a sangelui, astfel incat sa nu se blocheze vase importante.
- protejeaza de cancerul la stomac, dupa cum arata studiile.
- in zonele din India in care oamenii nu mananca deloc ceapa si usturoi, acestia au nivelul colesterolului marit, la fel precum presiunea sanguina.