Pudra obtinuta din banane verzi uscate si macinate, produs fara gluten ce este sursa de amidon rezistent, astfel incat poate fi folosita ca hrana pentru bacteriile intestinale sau ca inlocuitor pentru faina de grau (integrala sau alba). In plus, indicele sau glicemic este scazut si nu creste rapid nivelul zaharului din sange. Textura sa aminteste de cea a fainilor usoare de grau, volumul necesar este cu 25-30 la suta mai mic decat acesta iar gustul ei nu este de banane, ci aminteste intr-o oarecare masura de cel al fainilor din seminte.
Faina de banane verzi este folosita ca inlocuitor pentru faina de grau, ca faina fara gluten sau ca sursa de amidon rezistent (amidonul care nu este digerat in intestinul subtire al persoanelor sanatoase). Acest amidon este prezent natural intr-o serie de alimente, uneori este adaugat suplimentar si are in general efecte benefice similare fibrelor dietetice, functionand ca un laxativ usor si provocand flatulenta daca este consumat in cantitati mari. Pentru ca la obtinerea fainii de banane se folosesc bananele verzi, faina cruda (raw) de banane are o usoara aroma de banane care nu mai apare daca este gatita, sub aceasta forma capatand o aroma de pamant. Textura sa aminteste de cea a fainilor usoare de grau, iar volumul necesar este cu 25 la suta mai mic decat cel de faina de grau, astfel incat este un bun inlocuitor atat pentru faina de grau integrala cat si pentru cea alba, apreciat tot mai mult de cei ce sufera de boala celiaca si/sau urmeaza o dieta fara gluten.
Energie: 1545 KJ / 350 kcal
Proteine: 2.0 g
Grasimi: 0.5 g, din care saturate: 0 g
Carbohidrati: 80.1 g, din care zaharuri: 0.8 g
Sare: 0.0 g.
Tara de origine: Columbia.
Tara de provenienta: Ungaria.