Tărâțele de ovăz sunt stratul exterior al bobului de ovăz, o sursă excelentă de fibre solubile și insolubile, în special beta-glucan, care ajută la menținerea sănătății digestive, scad nivelul de colesterol și contribuie la senzația de sațietate, fiind utile în gestionarea greutății corporale.
Descriere:
Tărâțele de ovăz sunt un produs 100% natural, o foarte bună sursă de fibre alimentare, vitamine din complexul B și vitamina E, precum și de minerale (mangan, fosfor, seleniu, magneziu, fier, zinc, cupru, calciu). Se pot consuma ca atare sau adăugate în diferite dulciuri ori prăjituri, în amestecuri de făină pentru pâine sau produse de patiserie etc.
Tărâțele de ovăz sunt o sursă importantă de vitamine din complexul B și vitamina E, minerale (mangan, fosfor, seleniu, magneziu, fier, zinc, cupru, calciu) și fibre alimentare (inclusiv beta-glucani). Consumate zilnic, ele scad nivelul de colesterol „rău” (LDL) și reduc riscul apariției bolilor cardiovasculare. Ca urmare a rapoartelor de cercetare ce susțineau efectele benefice ale ovăzului alimentar în direcția scăderii nivelului de colesterol, Administrația Statelor Unite pentru Alimentație și Medicamente (US-FDA) a permis companiilor alimentare să înscrie mențiuni de sănătate pe etichetele produselor alimentare ce conțin fibre alimentare de ovăz integral (tărâțe de ovăz, făină de ovăz, fulgi de ovăz), notând că un consum zilnic de 3,0 g de fibre alimentare din aceste alimente poate reduce riscul apariției bolilor de inimă! Pentru a putea face aceste mențiuni, respectivele produse ce conțin ovăz integral trebuie să furnizeze cel puțin 0,75 g de fibre solubile (alimentare) pe porție.
Beneficiile ovăzului:
grăbește slăbirea
scade nivelul de colesterol
scade riscul de diabet zaharat de tip II
scade riscul de cancer
contribuie la absorbția substanțelor nutritive în intestinul subțire
previne constipația
grăbește eliminarea enzimelor pancreatice
menține energia organismului la cote optime
contribuie la tratarea sindromului de colon iritabil
Ingrediente: tărâțe de ovăz
Valori nutriționale / 100 g:
Energie: 1570 kJ / 373 kcal
Proteine: 13,26 g
Grăsimi: 6,9 g, din care acizi grași saturați: 1,1 g
Carbohidrați: 68,1 g, din care zaharuri: 1,3 g
Fibre: 9,7 g
Sare: 0 g
Țara de origine: UE
Prezentare: 250 g.