Pudra de cacao are in compozitie antioxidanti puternici - flavonoide (precum epicatechina, catechine si procianidine).
● Valoare energetica - 1800 kJ/ 431 kcal
● Grasimi - 21 g (din care acizi grasi saturati - 13,2 g)
● Glucide - 14,5 g (din care zaharuri - 0,3 g)
● Proteine - 28,1 g
● Sare - 0,1 g
Poate fi adaugata in lapte de vaca sau capra sau in cel vegetal (de soia, migdale, caju). Este un ingredient vital in productia de ciocolata, aduce un plus de savoare prajiturilor si tartelor, biscuitilor s.a.
Antioxidantii din pudra de cacao protejeaza impotriva radicalilor liberi, prevenind imbatranirea celulara.
Cacao este denumirea semintelor produse de arborele de cacao (Theobroma cacao) care dupa uscare se macina sub forma de pulbere, fiind ingredientul principal in productia de ciocolata.