Cuișoarele sunt de fapt mugurii florali uscați ai unui arbore exotic, ce crește în zonele tropicale și sub-ecuatoriale. În Grecia și Roma Antică, mugurii bogați în ulei esențial ai acestei plante erau utilizați contra infecțiilor de tot felul, dar și pe post de condiment în felurite rețete culinare.
Uleiul lor esențial este atât de puternic încât utilizarea sa, internă și externă, necesită diluare. În prezent, este studiată interactiunea sa cu microorganismele, chiar și cu cele virale, dar și cu insectele. De asemenea, este cercetată și legătura cu ficatul, rinichii si celulele mutante cutante. Chiar și acțiunea uleiului esențial de cuișoare asupra diferiților parametri fiziologici ai organismului.
Mod de utilizare: Ulei esenţial de Cuișoare: Se iau câte 4-5 picături, de 2 ori pe zi. Fiecare doză se dizolvă în prealabil într-o linguriță de miere sau într-un sfert de linguriță de ulei alimentar.
Ingrediente: Cuișoare (Eugenia caryophyllus), ulei esențial 100%.