Prezentare generala:
Păducelul face parte din familia Rosaceae, fiind un arbust spinos, de câţiva metrii înălţime, care la sfârşitul lui aprilie şi începutul lui mai încântă privirea cu ploaia sa de petale albe şi îmbie la relaxare cu aroma sa liniştitoare.
În lunile septembrie – octombrie explozia sa de fructe roşii viu colorate dă un aspect sărbătoresc dealurilor şi marginilor de pădure unde, de obicei creşte.
Scrierile istorice menţionează utilizarea păducelului atât de către medicul grec Dioscoride, cât şi de biologul şi naturalistul roman Plinius ce Bătrân.
De asemenea, Quercetanus medicul regelui Henric al IV-lea întrebuinţa siropul din fructe de păducel pentru tratarea afecţiunilor cardiovasculare.
Utilizat în medicina tradiţională din cele mai vechi timpuri, păducelul îşi datorează eficienţa complexului de principii active, alcătuit din: flavonozide, acizi triterpenici, amine şi taninuri catehice.
Recomandari:
-afectiuni cardiace
-hipotensiva
-vasodilatatoare
-sedativa asupra sistemului nervos central
-circulatie cerebrala
Ingrediente:
paducel
Mod de administrare:
2 linguri pe zi (dimineata si seara)