Prezentare generala:
Ghintura a fost descoperita în primul secol dupa Cristos de catre Gentius regele Ilariei, el spunea ca a descoperit o planta care reduce febra.
Ghintura este un stimulent gastric foarte utilizat, indicat în special în dispepsii pe fond de anorexie, dar de mare ajutor în atonia digestiva de orice gen, arsuri, gastrite si orice tip de ulcer stomacal.
Poate fi utilizata în tratarea insuficientei secretiei gastrice, inflamatii gastrice si intestinale, afectiuni hepatice si colecistice (besica fierii) si este un real ajutor pentru administrarea febrei în conditii de inflamatii cronice când digestia apare a fi mai scazuta decât normala.
Constituentii amari principali, în mod particular amarogentina, stimuleaza receptorii gustativi(mugurii gustativi) cauzând o crestere a secretiei de saliva, sucului digestiv si biliar, în consecinta stimulând apetitul.
Amarogentina este una dintre cele mai amare substante cunoscute ea accelereaza de asemenea închiderea stomacului si înbunatateste tonusul gastric, astfel încât mâncarea grea sa fie mai usor digerata.
Ghintura nu contine tanin, deci nu are efect astringent sau iritant.
Unul dintre alcaloizii continuti de aceasta planta este antiinflamator.
Nu s-a gasit o interactiue a medicamentelor cu ghintura, pâna acum!
Recomandari:
-vindeca ulcerul vechi de 10-15 ani
-ulcer la stomac indiferent de localizare
-inflamatii gastrice si intestinale
-dispepsie
-colite si enterocolite
-diaree
-ficat marit
-timolul marit
-grasimi la ficat
-fiere lenesa
-litiaza biliara
Ingrediente:
ghintura
Mod de administrare:
Se ia o lingura dimineata, pranz si una seara, inainte de masa cu 15 min, sau se dilueaza intr-un ceai destomac ori de ficat.
Informatii conformitate produs