Un extract vegetal obtinut din sfecla rosie, o planta recunoscuta pentru continutul ridicat de antioxidanti si de pigmenti, cu care se pot colora cele mai diverse compozitii cosmetice si alimentare. Avantaje: este un colorant natural, inofensiv, complet solubil in apa dar poate fi dispersat in preparate anhidre solide. in preparate anhidre (ruj, balsam de buze, pudre de machiaj) culoarea se pastreaza frumos.
Dezavantaje: in solutiile apoase cu pH neutru sau alcalin, culoarea paleste in timp sau chiar dispare, iar in medii acide culoarea se poate modifica in timp.
se poate utiliza ca si unic colorant, obtinand nuante de la roz pastel pana la purpuriu intens
se poate combina cu alti coloranti vegetali sau minerali
culoarea obtinuta depinde de pH-ul compozitiei: solutiile alcaline vor fi colorate in nuante de violet-albastrui dar culoarea nu rezista in timp; solutiile cu pH neutru sau acid se coloreaza in nuante de roz-rosu-coral; culoarea poate sa se schimbe in timp, in functie de compozitie.
Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.