Descriere:
Stafidele brune sunt boabe de struguri roșii deshidratați, bogate în fibre, antioxidanți, vitamine (A, C, B) și minerale (fier, potasiu, calciu, cupru). Ele oferă energie naturală prin conținutul de fructoză, ajută digestia și combat constipația, reduc colesterolul, pot preveni anemia, mențin sănătatea oaselor și a ochilor și reglează tensiunea arterială. Se pot consuma ca atare sau folosi în diverse preparate culinare.
Beneficii:
îmbunătățirea digestiei
reducerea carenței de calciu și potasiu
oferă un plus de energie
prevenirea oxidării celulare
reglarea presiunii arteriale
reducerea acidității stomacale
tratarea stărilor de anxietate
ameliorarea simptomelor anemiei
Ingrediente: Stafide brune
Valori nutriționale/100 g:
Energie: 2496 kJ / 602 kcal
Proteine: 20 g
Grăsimi: 42 g, din care acizi grași saturați: 4,5 g
Glucide: 28 g, din care zaharuri: 3 g
Fibre: 18 g
Sare**: 0,07 g
Conținutul de sare se datorează exclusiv prezenței sale în mod natural în produs.
Mod de utilizare: Ca atare sau se potrivesc de minune în prăjituri, checuri, cozonaci și alte preparate, așa încât există nenumărate rețete culinare cu stafide.
Atenționări: Stafidele nu sunt recomandate persoanelor care suferă de diabet, ulcer gastric și duodenal.
Condiții recomandate de depozitare: A se păstra într-un loc uscat și răcoros, ferit de umiditate și lumină directă.
Țara de origine: Iran
Prezentare: 250 g.