Falafel fara Gluten de la Bauckhof, o reteta araba potrivita pentru falafele, caserole, umpluturi si piureuri de naut. Un pachet ajnge pentru 16 bile (2 -3 portii), pentru obtinerea carora se amesteca continutul unui pachet cu 250ml apa clocotita, se lasa 15 minute sa se umfle si apoi se amesteca bine masa si se formeaza bile de marimea unei lingurite (cu mainile umede). Se prajesc in ulei incins pana se rumenesc.
Falafelul este un fel de chifteluta preparata din naut condimentat sau boabe de fava. Reteta e originara din Egipt si e un fel de mancare populara in Orientul Mijlociu. De regula, falafelul este servit intr-o lipie gen pita*, numita ?lafa?, dar in multe tari este un tip de mancare care se vinde pe strada sau in centre fast-food. In aceste pita se mai adauga, pe langa chiftelele de falafel, salate, muraturi si tot felul de sosuri.
*Pita este o paine rotunda si plata, originara din Orientul Mijlociu, care poate fi deschisa pentru a forma un buzunar pentru umplere. Se mai numeste si pocket bread (paine buzunar).
Produs ecologic vegan.