POSTUL INTERMITENT PARALELA 45

Adevar Divin
52,50 RON
Postul intermitent (Paralela 45)

 

Cea mai simplă formulă pentru longevitate, suplețe și sănătate

Autor:Petra Bracht, dr.

Editura:Paralela 45
 
Cu metoda postului intermitent a Petrei Bracht înveți cum să devii propriul tău medic și să eviți bolile frecvente. Alege să devii suplu și sănătos în loc să îmbătrânești!
Stoc epuizat
Cod Produs: 9789734738663 Ai nevoie de ajutor? 0729 949 669
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

 

Ce conține cartea:

Metoda postului intermitent:
Ține post șaisprezece ore, iar în cele opt ore care urmează mănâncă după bunul plac.Explicarea modului în care acționează postul intermitent, precum și motivele pentru care este eficientUn program de două săptămâni cu patruzeci și două de rețete savuroase pe bază de fructe și legume combinate cu alte ingrediente variate.Douăsprezece exerciții Liebscher-;Bracht prezentate pas cu pas pentru o bună deprindere a acestor mișcări menite să declanșeze accelerarea metabolismului în timpul postului.

Prima mențiune a problemei postului intermitent în domeniul medicinei nutriționiste a fost pentru mine un moment memorabil. Cunoștințele și experiența mea îndelungată au fost confirmate atunci prin studii științifice independente de cel mai înalt nivel. De asemenea, s-au înmulțit și materialele de presă pe această temă, lucru care mi-a ușurat mult munca cu pacienții. În acest fel, s-au redus explicațiile consumatoare de timp și neîncrederea. Chiar și porția de comentarii, uneori foarte agresive, ale colegilor mei a scăzut progresiv când aceștia au sfârșit prin a-și recunoaște lacunele în materie. Cu toate acestea, oamenii de știință își țin în frâu entuziasmul, pentru că nu există încă suficiente studii pe termen lung efectuate pe oameni. Le lipsește experiența mea de peste treizeci de ani. Mare parte a rezultatelor cercetărilor, cărora chiar și cei mari sceptici le dau atenție, sunt prezentate într-o manieră accesibilă în această carte. După ce o veți citi, veți putea decide singur dacă vreți să așteptați încă mulți ani această ocazie extraordinară. Fiindcă o să treacă mult timp până când științele medicale, cu toate exigențele lor, vor autoriza oficial această strategie nutrițională. Va depinde de fiecare în parte să profite sau nu de aceste cunoștințe, așa cum au ales să facă deja mulți dintre pacienții mei. Vă recomand să folosiți această ocazie, fiindcă nu trăiți în acest corp decât o singură dată. Indiferent de personalitatea voastră individuală, o astfel de „încercare unică" o să se dovedească o experiență interesantă.


Cuprins:

TEORIE

Sănătate și energie prin postul intermitent ... 5

POSTUL INTERMITENT - ELIXIRUL SÃNÃTÃȚII ... 7

Postul face minuni ... 8
Tipurile de post ... 12
E timpul pentru o nouă orientare în medicină ... 14 Formula sănătății: alimentație, mișcare și post intermitent ... 17
Pur și simplu mâncăm prea des și prea mult ... 18 Ce se întâmplă în corp pe parcursul postului ... 22 Intestinul - centrul sentimentelor și al sănătății ... 30 Postul intermitent ca terapie de la A la Z ... 36

PRACTICA

TRILOGIA UNEI VIEȚI SÃNÃTOASE: VEGAN, POST ȘI MIȘCARE ... 50

Hrana vegetală în comparație cu alimentele de origine animală 52
Avem dreptul să mâncăm animale? ... 54 Prevenirea și stoparea bolilor cardiace cu ajutorul alimentației ... 63
Fundamentele unei vieți sănătoase: alimentația, hidratarea și activitatea fizică ... 68

POSTUL INTERMITENT - IATÃ CUM FUNCȚIONEAZÃ! 75

Declanșarea accelerării metabolismului prin activitatea fizică ... 76
înainte de a începe ... 78
Exercițiile Liebscher & Bracht ... 80 Programul de două săptămâni ... 104 Rețete pentru două săptămâni ... 108 Perspective ... 136

Mulțumiri ... 138
Index ... 139
Index de rețete ... 140
Index de exerciții ... 141
Credite fotografice ... 143


Fragment:

Oprirea aportului de colesterol

Organismul nostru produce singur colesterol, deci nu avem nevoie de aport din exterior. Este prezent în toate celulele umane și reprezintă o componentă indispensabilă a multor substanțe vitale. De exemplu, vitamina D se formează din colesterolul endogen, sub influența razelor solare. Se găsește din abundență la nivelul membranelor celulelor noastre. Fără colesterol, organismul nu ar putea secreta hormoni precum estrogenul, progesteronul și testosteronul.

Ereditatea nu este o scuză bună

Există câteva excepții în cazul anumitor afecțiuni ereditare ale metabolismului lipidic, care, din experiența mea, sunt foarte rare. Când anumiți pacienți îmi povestesc că nivelul lor ridicat de colesterol este genetic pentru că tatăl, bunicul sau unchiul au aceeași problemă, îi întreb despre obiceiurile lor alimentare. De cele mai multe ori, acestea nu diferă cu nimic față de cele ale pacienților mei, ceea ce dovedește că genele nu sunt responsabile.

Alte substanțe pe care trebuie să le evitați

Țin să repet încă o dată aici: nu vreau să vă interzic nimic, ci doar să vă informez despre ce este dăunător corpului. Dumneavoastră decideți ce faceți apoi cu aceste informații.

Aditivii sintetici

Sunt parte integrantă din industria alimentară modernă. Coloranții și conservanții, stabilizatorii, substituenții zahărului și alți îndulcitori reprezintă azi o piață de mai multe miliarde. în alimentele pe care le consumăm zilnic mișună peste 320 (trei sute douăzeci!) de diferiți aditivi permiși prin lege, notați cu numere precedate de E. Aproape tot ce este ambalat conține azi o substanță „străină" pentru a vrăji cumpărătorul să pună în farfurie alimente cu arome artificiale delicioase, păstrate intact.
Aceste elemente „străine" sunt de obicei substanțe fabricate sintetic, care nu se găsesc în alimentele naturale. Abia în 1989 Europa a conceput o reglementare completă a „aditivilor alimentari", botezați cu această denumire anodină. Consumatorii sunt asigurați de către diferite instituții că aditivii sunt supuși unor controale stricte și că sunt inofensive cantitățile ingerate. Ce știu puțini oameni e că aceste evaluări sunt în continuă schimbare. În plus, studiile disponibile sunt adesea contradictorii. Ideea că organismul nostru este compatibil doar cu substanțele care îi sunt familiare genetic poate ajuta în mod semnificativ la aprecierea gradului de periculozitate a acestor substanțe artificiale. Situația se dovedește cu atât mai amenințătoare cu cât știm că nu există aproape niciun studiu despre efectele pe care le pot provoca pe termen lung sau despre interacțiunile acestor substanțe.

Asocierea dintre aluminiu și acidul citric este extrem de periculoasă

Profesorul Konrad Beyreuther, eminent cercetător al bolii Alzheimer, s-a preocupat de acest subiect. El a acordat o atenție deosebită aluminiului, un metal ușor, ce joacă un rol decisiv, de bombă cu ceas, în formarea plăcilor senile și a nodurilor neurofibrilare la pacienții care suferă de Alzheimer. Beyreuther critică în special faptul că niciun studiu cu privire îndeosebi la interacțiunea aditivilor sintetici, cum ar fi, de exemplu, asocierea dintre aluminiu și acidul citric, nu se efectuează înainte de utilizarea lor. Luate separat, aluminiul și acidul citric nu sunt nocive pentru oameni, dar combinația acestor două elemente în organismul uman pare să aibă repercusiuni devastatoare. Pe ambalajul produselor alimentare se pot recunoaște cu ajutorul numerelor precedate de E, adică E 330 pentru acidul citric și E 173 pentru aluminiu.
Aluminiul este absorbit și eliminat de un organism sănătos fără să producă daune. Dar dacă un aliment conține și acid citric, cele două substanțe se combină, formând o moleculă comună. Datorită prezenței acidului citric, aluminiul este acum capabil să spargă bariera hematoencefalică, cea care ne protejează în mod normal creierul de substanțele toxice. Prin urmare, această combinație de elemente reușește să pătrundă în creierul nostru, cu efecte de-a dreptul fatale. În mod normal, acidul citric din complexul nou format poate fi eliminat la fel de ușor cum a intrat. Dar cum acidul citric prezent în creier este descompus cu ajutorul unei anumite enzime, rămâne în cele din urmă doar aluminiul. Acesta nu mai poate părăsi creierul, și apar efectele nocive. Acest metal ușor, argintiu este foarte toxic pentru celulele nervoase, care sfârșesc prin a muri progresiv. În zilele noastre, cantitatea de aluminiu absorbită este foarte ridicată. Se presupune că un adult depășește de șase ori doza maximă recomandată zilnic, iar copiii, chiar și mai mult de atât. Majoritatea băuturilor răcoritoare, de exemplu, au un conținut foarte mare de acid citric. Cu cât sunt conservate mai mult timp în recipientele de aluminiu, cu atât mai mult aluminiu trece în băutură. De azi înainte puteți evita să ambalați alimentele acide în folie de aluminiu, folosind în locul ei vechea hârtie de împachetat.
Nu folosiți veselă de aluminiu și nu depozitați niciun aliment în cutii, boluri sau alte recipiente din aluminiu.


 
Informatii conformitate produs
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri 8 - 16

0729 949 669 office@trifolia.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!