Sunt un remediu vechi cu numeroase beneficii pentru sănătate, incluzând întărirea sistemului imunitar, sprijinirea digestiei și reducerea colesterolului.
Descriere:
Chimenul negru reprezintă denumirea comună pentru semințele plantei Nigella sativa, care crește în sudul Europei, Orientul Mijlociu și în Asia de Sud-Vest. Acestea sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de Nigella, semințe negre, flori de fenicul și coriandru roman.
Mai mult, chimenul negru a fost folosit în medicina tradițională de mulți ani. Cercetările științifice moderne au confirmat unele dintre beneficiile pentru sănătate pe care le are acest condiment, inclusiv promovarea digestiei și reducerea infecțiilor transmise prin alimente.
Chimenul negru este, de asemenea, o sursă bună de:
Calciu;
Fier;
Zinc;
Cupru;
Tiamină;
Niacină;
Fosfor;
Acid folic.
Beneficii:
Ajută la creșterea imunității;
Stimulează activitatea glandelor tubului digestiv;
Ameliorează afecțiunile cardiovasculare;
Echilibrează echilibrul hormonal;
Acționează eficient împotriva paraziților intestinali;
Are efect antiinflamator;
Are efect antimicrobian;
Este imunostimulator;
Reglează glicemia și digestia.
Chimenul negru poate fi utilizat în ameliorarea simptomelor unor afecțiuni precum:
acnee;
febră fânului;
astm;
boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC);
diabet;
Helicobacter pylori (H. pylori);
hipertensiune arterială;
infertilitate masculină;
dureri de sâni;
slăbire și dietă.
Ingrediente: Semințe de chimen negru
Energie: 2484 kJ / 599 kcal
Proteine: 1 g
Grăsimi: 37 g, din care acizi grași saturați: 0 g
Glucide: 31 g, din care zaharuri: 0 g
Fibre: 20 g
Sare: 0 g
Pentru uz preventiv, se recomandă o linguriță zilnic, în timp ce scopurile terapeutice pot necesita 1-2 lingurițe de 2-3 ori pe zi. Începătorii ar trebui să înceapă cu jumătate de linguriță pentru a permite organismului să se adapteze.
Semințele de chimen negru se pot folosi astfel:
se consumă ca atare;
se consumă amestecate cu o linguriță de miere;
se pot fierbe cu apă, se strecoară și se bea lichidul format;
se pot fierbe cu lapte, se răcesc și apoi se bea amestecul;
se transformă în pulbere și se consumă cu apă sau lapte;
se presară pe pâine, salată, brânză și produse de patiserie.
Contraindicații:
Chimenul negru și alte produse pe bază de semințe s-au dovedit a fi sigure în doze mici, dar unele persoane pot experimenta efecte secundare. Se vor lua în considerare următoarele aspecte înainte de administrarea suplimentelor cu conținut de chimen negru:
Probleme digestive: unele persoane au raportat simptome precum balonare și greață după consum;
Sarcină: chimenul negru consumat în doze mari este probabil nesigur pentru persoanele însărcinate. Acesta poate încetini sau opri complet contracțiile uterine;
Tulburări de sângerare: chimenul negru ar putea încetini coagularea sângelui și ar putea crește riscul de sângerare, agravând tulburările asociate;
Interferențe medicale: chimenul negru, în doze mari, poate afecta metabolismul și poate interfera cu unele medicamente prescrise. Adresează-te medicului pentru a vedea dacă administrarea suplimentelor pe bază de chimen negru ți-ar putea afecta planul de tratament existent.
Condiții recomandate de depozitare: A se păstra într-un loc uscat și răcoros, ferit de umiditate și lumină directă.
Țara de origine: India