Este o sursă bogată de antioxidanți, susține digestia și sănătatea metabolică, având proprietăți anti-inflamatorii, antimicrobiene și antifungice.
Descriere:
Pudra de scorțișoară Ceylon Cinnamon de la Kotys, produs ambalat în România pentru membrii Asociației Quasar, este un condiment pe care îl puteți folosi pentru aromatizare în dulciuri și prăjituri, în diverse sucuri și smoothie-uri, la prepararea înghețatei etc. Gustul său aromat și dulce este însă ideal pentru lunile de iarnă, adăugat peste salate de fructe sau în diverse băuturi, în preparate dulci sau sărate.
Scorțișoara de Ceylon, numită și scorțișoara adevărată (true cinnamon), este obținută din coaja interioară de Cinnamomum zeylanicum, arbore numit și C. verum.
Scorțișoara este un renumit condiment, dar poate reduce și inflamațiile, are efect antioxidant și antibacterian, fiind un conservant natural foarte bun.
întărirea sistemului imunitar
scăderea poftei de dulce, fiind astfel de mare ajutor în curele de slăbire
reglarea nivelului glicemiei și posibil și prevenirea apariției diabetului de tip 2
combaterea problemelor dermatologice precum acnee sau roșeață
creșterea capacității de memorare și concentrare
efect antibacterian și prevenirea infecțiilor
Energie: 1331kJ / 318kcal
Proteine: 3,9g
Grăsimi: 3,2g, din care acizi grași saturați: 878mg
Carbohidrați: 56g, din care zaharuri: 55g
Fibre: 24g
Sare: 65mg
Conținutul de sare se datorează exclusiv prezenței sale în mod natural în produs.
Țara de origine: Madagascar.