Prezentare generală:
Obținut prin macerarea într-o bază emolientă (ulei de cocos fracționat) foarte fină și non-grasă a păstăilor de vanilie, uleiul are o textură lejeră și foarte plăcută. Este ușor absorbit de piele, se poate folosi simplu sau ca ingredient în creme, seruri, rujuri și alte preparate cosmetice de îngrijire a pielii sau de machiaj.
Caprylic/capric triglyceride - baza acestui macerat - este un emolient derivat din ulei de cocos, stabil și rezistent la oxidare, cu miros neutru și textură ușoară, constituind o bază ideală pentru obținerea acestui macerat fin aromat.
Proprietățile uleiului de vanilie:
-emolient non-gras și foarte fin, cu senzație plăcută pe piele
-nu este ocluziv sau comedogenic
-ușor absorbit de piele, fără a lăsa peliculă grasă
-favorizează penetrarea substanțelor active în piele
-ajută la menținerea hidratării pielii
-satinant, catifelant
-sporește elasticitatea pielii
Recomandări, aplicații:
-este potrivit pentru toate tipurile de ten
-în creme de zi sau de noapte
-loțiuni și lapte de corp
-balsamuri de corp
-mixuri uleioase pentru îngrijirea tenului sau a corpului
-ulei pentru masaj facial sau corporal
-fond de ten, BB cream, CC cream, corector
-ruj, balsam de buze și alte produse de machiaj
Mod de utilizare în cosmetică:
-se poate aplica pur pe piele
-se poate utiliza ca ingredient pentru prepararea de creme; în emulsii se adaugă la faza uleioasă
-ca ingredient pentru prepararea de seruri și creme pentu orice tip de ten
-ca ingredient în mixuri uleioase, unturi de corp sau balsamuri
-ca atare sau combinat cu alte uleiuri potrivite pentru masaj corporal
-ca ingredient în ruj, balsam de buze, fard, fond de ten și alte compoziții de machiaj