Prezentare generală:
Arborele de cuișoare, originar din insulele arhipeleagului indonezian, furnizează cuișoarele, un condiment prețios folosit de mult timp în orient. Cuișoarele sunt de fapt florile aromatice ale arborelui; bobocii sunt culeși înainte de a înflori și uscați la soare.
Considerat ca fiind unul dintre cele mai vechi și răspândite mirodenii, cuișoarele au fost apreciate încă din Antichitate atât pentru aroma lor deosebită cât și datorită proprietăților curative.
Azi, uleiul esențial de cuișoare - care poate fi obținut din boboci sau din frunze - deosebit de bogat în eugenol, cu multiple proprietăți benefice, este folosit în chirurgia dentară, în cosmetică, ca esență în unele parfumuri și ca remediu împotriva diferitelor infecții: respiratorii, virale, cutanate, ale tractului digestiv și urinar.
Ingrediente (INCI):
-eugenia caryophyllus leaf oil
Proprietățile uleiului de cuișoare:
-antibacterian cu spectru larg
-antifungic, antiviral
-antiseptic potent, purifiant
-antalgic, anestezic, cauterizator
-neurotonic și stimulator general
-antiparazitar, vermifug
-afrodisiac lejer
-digestiv
Recomandări, aplicații:
-infecții ale cavității bucale, dureri de dinți, probleme gingivale, halenă
-infecții virale, herpes, zona zoster
-piele afectată de infecții, micoze, acnee
-bronșită, sinuzită, gripă
-astenie fizică, intelectuală, surmenaj, epuizare
-nevrite virale, nevralgii
-reumatism, artrite, poliartrită reumatoidă
Mod de utilizare:
-ca ingredient în prepararea de creme, balsamuri, unguente, alifii, mixuri uleioase
-ca ingredient pentu pastă de dinți, apă de gură, ser de masaj gingival
-dilaut în ulei vegetal, aplicat sub formă de masaj local sau de-alungul coloanei vertebrale
Informatii conformitate produs