Este o sursă excelentă de proteine complete, conținând toți cei 9 aminoacizi esențiali.
Descriere:
Quinoa este o specie de talpa-gâștei considerată cereală, dar înrudită cu sfecla și spanacul, originară din America de Sud, unde crește la mari altitudini (chiar la 4000 de m).
În starea lor naturală, semințele sale mici și relativ rotunde sunt acoperite de un strat de saponine cu gust amar, datorită căruia sunt evitate de păsări, necesitând astfel o protecție minimă pe parcursul cultivării.
Pot avea variate culori, de la alb la roșu sau negru, au un conținut redus de acizi grași saturați și unul foarte mic de colesterol și sodiu, sunt o sursă bună de vitamina B9, magneziu și fosfor și una foarte bună de mangan.
Beneficii:
Ajută la scăderea în greutate – este indicată în curele de slăbire
Ajută la prevenirea cancerului
Conține o cantitate dublă de fibre față de alte cereale
Este bogată în fier
Reduce riscul de diabet
Are efect antiinflamator
Protejează inima
Ingrediente: 100% quinoa alba
Cum se prepară quinoa?
Semințele de quinoa se prepară prin fierbere sau, mai rar, prin prăjire și pot fi utilizate în preparate culinare asemeni orezului (budinci, pilafuri, risotto, salate etc.), dar, spre deosebire de acesta, au un conținut de amidon redus, astfel încât după fierbere rezultă un preparat afânat, mult mai puțin lipicios/cleios.
Se poate fierbe quinoa în de 2-3 ori mai multă apă cu puțină sare sau, mai bine, în supă de legume timp de 15-20 de minute, acoperită, la foc mic, adăugând-o amestecând în lichidul care fierbe. După fierbere, vasul se ia de pe foc și se lasă acoperit pentru ca semințele să absoarbă tot lichidul.
Valori nutriționale / 100 g:
Energie: 1489 kJ / 353 kcal
Proteine: 14 g
Grăsimi: 6,1 g din care acizi grași saturați: 0,7 g
Carbohidrați: 57 g din care zaharuri: 0
Fibre: 7 g
Sare**: 0,01 g
**Conținutul de sare se datorează exclusiv prezenței în mod natural a sării în produs.
Condiții recomandate de depozitare: A se păstra la loc uscat și răcoros.